Nέα Προκήρυξη: Εισαγωγή φοιτητων ακ. ετ. 2018-2020

ShareThis
Δημοσίευση: 13-10-2017 00:00 | Προβολές: 665

 
Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών
«Ιστορική έρευνα, Διδακτική και Νέες τεχνολογίες»
Τμήμα Ιστορίας - Τμήμα Πληροφορικής, Ιόνιο Πανεπιστήμιο
 
Με την συνεργασία της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας
και του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού
 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ  
Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Ιστορική έρευνα, Διδακτική και Νέες τεχνολογίες» του Τμήματος Ιστορίας και του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, προκηρύσσει εξετάσεις για να δεχτεί τους φοιτητές του ακαδημαϊκού κύκλου σπουδών 2017 – 2019. Το Πρόγραμμα πρόκειται να δεχθεί έως σαράντα (40) μεταπτυχιακούς φοιτητές. Το Πρόγραμμα έχει διεπιστημονικό προσανατολισμό ,είναι διάρκειας τεσσάρων εξαμήνων και αναπτύσσεται σε δύο άξονες (διδασκαλία και έρευνα). Η συμμετοχή των φοιτητών στο σύνολο της εκπαιδευτικής και ερευνητικής διαδικασίας είναι υποχρεωτική. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στην Κέρκυρα στο κτίριο του Τμήματος Ιστορίας. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται και  από απόσταση και σε πραγματικό χρόνο για τους φοιτητές που η κατοικία τους βρίσκεται σε μεγάλη  απόσταση από την έδρα του ΠΜΣ(εκτός Κέρκυρας). Ιδιαίτερη μέριμνα θα υπάρξει για την διευκόλυνση της παρουσίας των εκπαιδευτικών.
- Στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς το δίπλωμα του ΠΜΣ παρέχει δυόμιση (2,5) επιπλέον μονάδες.
- Το ΠΜΣ σύμφωνα με απόφαση της Συγκλήτου του Ιονίου Πανεπιστημίου, καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις του νόμου και γι' αυτό  έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες έγκρισης από το υπουργείο Παιδείας  ώστε να παρέχει το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Eπάρκειας.
   Με την περάτωση των σπουδών, το ΠΜΣ απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης με τίτλο «Ιστορικός ερευνητής με γνώσεις διδακτικής μεθοδολογίας και αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών». Δυνατότητα συμμετοχής σε αυτό έχουν πτυχιούχοι των Τμημάτων Κοινωνικών , Ανθρωπιστικών και Θετικών σπουδών, σπουδών Πληροφορικής των ΑΕΙ της ημεδαπής ή αντίστοιχων Τμημάτων της αλλοδαπής. Επίσης γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πληροφορικής και Βιβλιοθηκονομίας των ΤΕΙ σύμφωνα με τις προβλέψεις των σχετικών νόμων για τις αντιστοιχίες των πτυχίων, καθώς και πτυχιούχοι σχολών ΑΤΕΙ.
 
    Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του ΠΜΣ, η συμμετοχή στο ΠΜΣ προϋποθέτει την καταβολή διδάκτρων. Λόγω της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας στη χώρας μας προβλέπονται από το ΠΜΣ οικονομικές διευκολύνσεις:
 
  1. Ο πρώτος εισακτέος σε βαθμολογία απαλλάσσεται από τα δίδακτρα με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
-          Ότι δεν είναι μισθωτός ή ελεύθερος επαγγελματίας και διαθέτει προσωπικό εισόδημα κάτω των 10.000 χιλιάδων ευρώ το οποίο αποδεικνύει με επίσημα έγγραφα.
  1. Μείωση στα δίδακτρα για όσους πληρούν τα απαραίτητα εισοδηματικά κριτήρια και το αποδεικνύουν με νόμιμα έγγραφα.
 
   Οι εισακτέοι στο ΠΜΣ θα επιλεγούν κατόπιν προσωπικής συνεντεύξεως και γραπτών εξετάσεων, που θα πραγματοποιηθούν σε ημερομηνία που θα προσδιοριστεί μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών. 
Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν:
  1. Στην Νεότερη Ιστορία (γραπτό δοκίμιο – ποσοστό βαθμολογίας 20%)
  2. Προφορική συνέντευξη (γενική παιδεία – ποσοστό βαθμολογίας 80 %).
 
Πληροφορίες για τον τρόπο εξέτασης παρέχονται από τον Δ/ντή του ΠΜΣ Αναπληρωτή Καθηγητή Κώστα Αγγελάκο στο τηλέφωνο 6944165949 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση kostasaggelakos2003@yahoo.gr
 
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κτίριο του Τμήματος Ιστορίας στην Κέρκυρα. Ο κατάλογος βιβλίων των εξετάσεων που θα επιλέξουν να μελετήσουν οι υποψήφιοι δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος. http://history.ionio.gr/postgraduate/hdnt/
Η γνώση ξένης γλώσσας είναι απαραίτητη. Η ύπαρξη άλλου μεταπτυχιακού τίτλου ή δημοσιευμένων εργασιών σε συναφείς τομείς, καθώς και ο βαθμός πτυχίου αποτελούν προσόντα που θα συνυπολογιστούν κατά την τελική κρίση επιλογής των υποψηφίων.
 
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν το αργότερο ως 31-1-2018τα ακόλουθα:
  1. Αίτηση (διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ).
  2. Φωτοαντίγραφο της αστυνομικής τους ταυτότητας.
  3. Σύντομο βιογραφικό σημείωμα.
  4. Φωτοαντίγραφα τίτλων σπουδών και γλωσσομάθειας (καθώς και αναγνώριση από τον ΔΟΑΤΑΠ ή αίτηση αναγνώρισης για όσους κατέχουν τίτλους σπουδών του εξωτερικού)
  5. Τυχόν επιστημονικές δημοσιεύσεις και συστατικές επιστολές (προαιρετικά)
 
Στη διεύθυνση:
 
Ιόνιο Πανεπιστήμιο-Τμήμα Ιστορίας
ΠΜΣ «Ιστορική έρευνα, Διδακτική και Νέες τεχνολογίες»
Ι. Θεοτόκη 72, Κέρκυρα Τ.Κ. 49100
Υπόψη Μαρίας Κωνσταντινίδη
 
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 26610 87 326 (κ. Β. Βάρδα, 2009vasiliki@gmail.com) και στην ιστοσελίδα του Τμήματος Ιστορίας.
Ο Διευθυντής του ΠΜΣ
Κωνσταντίνος Αγγελάκος
Αναπληρωτής Καθηγητής

Επιστροφή
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας