ΠΜΣ «Ιστορική Έρευνα Διδακτική & Νέες Τεχνολογίες»: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος ακ.έτους 2020-2021 - παράταση υποβολής αιτήσεων 

ShareThis
Δημοσίευση: 11-06-2020 12:26 | Ενημέρωση: 01-12-2020 12:56 | Προβολές: 12751
Έναρξη: 11-06-2020 |Λήξη: 31-12-2020
[Έληξε]
image
Παράταση υποβολής αιτήσεων 
 
 
Στα πλαίσια της πανδημίας του covid και του lockdown που επικρατεί στη χώρα μας, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο ΠΜΣ, έως 31/12/2020.
Οι εισαγωγικές εξετάσεις, θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά,
20 & 21 Ιανουαρίου, μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης Zoom.
Θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες ενημέρωση των υποψηφίων μέσω e-mail.
 
 

 

Το Τμήμα Ιστορίας της Σχολής Ιστορίας και Διερμηνείας – Μετάφρασης σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής της Σχολής Επιστήμης της Πληροφορίας και Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου θα λειτουργήσει το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Ιστορική Έρευνα Διδακτική & Νέες Τεχνολογίες» (Historical Research, Didactics and New Technologies) που επανιδρύθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4485/2017.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στην Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες , έχει ως αντικείμενο την επιστήμη της Ιστορίας και ειδικότερα την ιστορική έρευνα, την μετάπλαση την ιστορικής γνώσης με σκοπό την κριτική διδασκαλία της στην εκπαίδευση και τη δημιουργική ενσωμάτωση τόσο στη γνώση όσο και στη διδασκαλία των νέων τεχνολογιών και της διεπιστημονικότητας. Στα πλαίσια αυτά προσεγγίζει σύγχρονα επιστημονικά πεδία όπως η Αρχαιολογία, η Εθνολογία , η Μουσειολογία, ο Κινηματογράφος, η Λογοτεχνία, το Θέατρο, η Προφορική Ιστορία κ.α. ενώ στον τομέα των Νέων Τεχνολογιών αξιοποιούνται πέραν των μεθόδων εξ αποστάσεως διδασκαλίας και αξιολόγησης, η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Οπτικοποίηση και διάδραση με την ιστορική πληροφορία, τα Κοινωνικά Δίκτυα και η Ιστορία , κτλ.

Ο αριθμός μεταπτυχιακών φοιτητών που μπορεί να δεχτεί το Π.Μ.Σ. ανά ακαδημαϊκή περίοδο είναι σαράντα (40) φοιτητές. Το Πρόγραμμα έχει διεπιστημονικό προσανατολισμό ,είναι διάρκειας τεσσάρων εξαμήνων (δηλαδή παρέχει 120 ECTS) και αναπτύσσεται σε δύο άξονες (διδασκαλία και έρευνα με την μελέτη ιστορικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών αρχείων). Η συμμετοχή των φοιτητών στο σύνολο της εκπαιδευτικής και ερευνητικής διαδικασίας είναι υποχρεωτική. Η παρακολούθηση των εκπαιδευτικών ενοτήτων πραγματοποιείται είτε διά ζώσης, είτε εξ’ αποστάσεως.

Οι εισακτέοι στο ΠΜΣ θα επιλεγούν κατόπιν προσωπικής συνέντευξης και γραπτών εξετάσεων, που θα πραγματοποιηθούν τον Ιανουάριο του 2021, ο ακριβής χρόνος θα προσδιοριστεί μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν:
1. σε γραπτή εξέταση στην Ιστορία με τη μορφή σύντομου δοκιμίου σε θέμα σχετιζόμενο με δοθείσα βιβλιογραφία(40% της βαθμολογίας).
2. σε ατομική συνέντευξη σε θέματα γενικής παιδείας και κριτικής συνθετικής σκέψης (60% της βαθμολογίας).
Η αποδεδειγμένη ερευνητική εμπειρία σχετική με τα αντικείμενα του ΠΜΣ (έγκυρες δημοσιεύσεις, είτε βεβαιώσεις ιδρυμάτων ή επιστημονικών προγραμμάτων ή ό,τι άλλο συναφές) συνυπολογίζεται
στην έκδοση της τελικής βαθμολογίας.

Πληροφορίες για τον τρόπο εξέτασης παρέχονται από τον Δ/ντή του ΠΜΣ Καθηγητή Κώστα Αγγελάκο στο τηλέφωνο 6944165949 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση kostasaggelakos2003@yahoo.gr

Ο κατάλογος βιβλίων που θα επιλέξουν να μελετήσουν οι υποψήφιοι για τις εξετάσεις δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος. http://history.ionio.gr/postgraduate/hdnt/

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν αρχικά ηλεκτρονικά και στη συνέχεια ταχυδρομικά το αργότερο έως 30-11-2020 τα ακόλουθα:
1.Αίτηση (διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ).
2.Φωτοαντίγραφο της αστυνομικής τους ταυτότητας.
3.Σύντομο βιογραφικό σημείωμα.
4.Φωτοαντίγραφα τίτλων σπουδών και γλωσσομάθειας (καθώς και
αναγνώριση από τον ΔΟΑΤΑΠ ή αίτηση αναγνώρισης για όσους κατέχουν
τίτλους σπουδών του εξωτερικού)
5.Τυχόν επιστημονικές δημοσιεύσεις
6. συστατικές επιστολές (προαιρετικά)

Στη διεύθυνση:
Ιόνιο Πανεπιστήμιο-Τμήμα Ιστορίας
ΠΜΣ «Ιστορική έρευνα, Διδακτική και Νέες τεχνολογίες»
Ι. Θεοτόκη 72, Κέρκυρα Τ.Κ. 49100
Υπόψη Βασιλικής Βάρδα

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 26610 87 326 (κ. Β. Βάρδα, 2009vasiliki@gmail.com) και στην ιστοσελίδα του Τμήματος Ιστορίας.


Επιστροφή
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας