Νέα έκδοση: Bibliophilos - Books and Learning in the Byzantine World

ShareThis
Δημοσίευση: 10-05-2021 11:50 | Προβολές: 4814
image

Ο τόμος αποτελεί Festschrift προς τιμήν του διακεκριμένου βυζαντινολόγου Κώστα Ν. Κωνσταντινίδη. Ο τίτλος του τόμου, «Bibliophilos: Books and Learning in the Byzantine World», αντανακλά την μείζονα συμβολή του Καθηγητή Κωνσταντινίδη στους τομείς της Ελληνικής Παλαιογραφίας, των εκδόσεων βυζαντινών κειμένων, της Βυζαντινής Ιστορίας, Λογιοσύνης και Εκπαίδευσης, καθώς και των χειρογράφων και του πολιτισμού της Κύπρου.
Ο τόμος ξεκινά με Πρόλογο και Τabula Gratulatoria αφιερωμένα στον τιμώμενο, και ακολουθούν είκοσι άρθρα, γραμμένα από έμπειρους και νεότερους μελετητές, οι οποίοι είναι πρώην συνάδελφοι και μαθητές του Καθηγητή Κωνσταντινίδη. Αυτά τα άρθρα, τα οποία εμφανίζονται με αλφαβητική σειρά, προσφέρουν νέο υλικό και ρίχνουν νέο φως στη μελέτη των ελληνικών χειρογράφων, των σταχωτών και των γραφέων τους, καθώς και της ζωής, του έργου και της δραστηριότητας βυζαντινών λογίων, δασκάλων και μαθητών,
προσφέροντας εκδόσεις μη δημοσιευμένων κειμένων, συμπεριλαμβανομένων επιστολών και ποιημάτων, και διερευνώντας ποικίλες όψεις της Βυζαντινής και της Κυπριακής ιστορίας, λογοτεχνίας, τέχνης, επιστήμης και πολιτισμού. Σε αυτό το πλαίσιο οι συγγραφείς συχνά αντιμετωπίζουν κριτικά προγενέστερες απόψεις και προσφέρουν νέες ερμηνείες και οπτικές. Ο Bibliophilos είναι ένα βιβλίο για τον φοιτητή, τον δάσκαλο και μελετητή του Βυζαντίου, αλλά και για κάθε βιβλιόφιλο συνολικά.

Επιστημονική Επιμέλεια:
Χαράλαμπος Δενδρινός, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Ηνωμένο Βασίλειο,
Ηλίας Γιαρένης, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Ελλάδα.

Bibliophilos
Books and Learning in the Byzantine World
In: Byzantinisches Archiv, 39
Edited by: Charalambos Dendrinos and Ilias Giarenis
De Gruyter | 2021


Επιστροφή
<< <
Απρίλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας