Ιόνιο Πανεπιστήμιο English facebook
Απασχόληση & Σταδιοδρομία

Σκοπός του Γραφείου Διασύνδεσης του Ιονίου Πανεπιστημίου

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Ιονίου Πανεπιστημίου αποτελεί την γέφυρα του Ιδρύματος με την ευρύτερη ακαδημαϊκή, επιχειρηματική και επαγγελματική κοινότητα, παρέχοντας εξειδικευμένη ενημέρωση και συμβουλευτικές υπηρεσίες σταδιοδρομίας στα μέλη της.

Στόχος του είναι αφενός η ολόπλευρη στήριξη και ενθάρρυνση των φοιτητών και αποφοίτων στην ολοκλήρωση των στόχων τους και την διαμόρφωση των συνιστωσών που θα αποβούν καταλυτικές για την μετέπειτα εξέλιξή τους και αφετέρου η   ανάπτυξη διαύλων συνεργασίας για την ανταλλαγή και μεταφορά στοιχείων φοιτητών και αποφοίτων με τα άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας καθώς και με τις δομές του Υπουργείου Παιδείας μέσω σύνδεσης με το αντίστοιχο πληροφοριακό σύστημα της ΕΘΑΕΕ.

Συνεργάζεται με το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης, την υπηρεσία Συμβουλευτικής και το Τμήμα Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων, παρέχοντας υπηρεσίες ενημέρωσης που σχετίζονται με τις ερευνητικές, τις ακαδημαϊκές, ερευνητικές αλλά και επαγγελματικές ευκαιρίες που προσφέρονται στα ΑΕΙ εντός και εκτός επικράτειας, στον Ιδιωτικό αλλά και τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα. Παράλληλα παρέχει έγκυρη πληροφόρηση αναφορικά με επιμορφωτικά σεμινάρια, επιδοτούμενα και μη, συνέδρια, μεταπτυχιακές σπουδές α’ και β’ κύκλου σε ΑΕΙ της Ελλάδας και του Εξωτερικού καθώς και για τα διαθέσιμα κληροδοτήματα και υποτροφίες, διοργανώνει σεμινάρια και ημερίδες εκπαιδευτικού και επαγγελματικού χαρακτήρα. Υποστηρίζει την λειτουργία του Γραφείου Πρακτικής Άσκησης ενημερώνοντας για την διαθεσιμότητα σε θέσεις εργασίας και το Γραφείο Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων για θέσεις σε Ιδρύματα του εξωτερικού.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα συντάσσει και δημοσιεύει μελέτες απορρόφησης και ένταξης των αποφοίτων του Ιδρύματος στην αγορά εργασίας τα αποτελέσματά των οποίων αξιοποιούνται για τον σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων του Ιδρύματος, για την πληροφόρηση της ΜΟ.ΔΙ.Π. και για την ενημέρωση και καλύτερη συνεργασία με τον επαγγελματικό και επιχειρηματικό τομέα.  

 

Γραφείο Διασύνδεσης Ιονίου Πανεπιστημίου
τηλ.: 26610-87675
e-mail: career@ionio.gr

 

 

 

 

 
Ενημέρωση: 14-09-2021
<< <
Απρίλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας