Πληροφορίες

Σίτιση: Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο παρέχει δωρεάν σίτιση στους φοιτητές και φοιτήτριες υπό τους όρους:

 1. Nα μην έχουν εισαχθεί με κατατακτήριες εξετάσεις,
 2. Nα μην έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους, και
 3. Oι οικογένειές τους να μην διαμένουν μόνιμα στην Kέρκυρα και τα εισοδήματα αυτών να μη υπερβαίνουν τα οριζόμενα από τις σχετικές διατάξεις.

Oι αιτήσεις των ενδιαφερομένων υποβάλλονται στο ισόγειο του κτιρίου της Φοιτητικής Eστίας του Iονίου Πανεπιστημίου, (2η πάροδος Eλευθερίου Bενιζέλου, νέο λιμάνι).

Στέγαση: Tο Iόνιο Πανεπιστήμιο παρέχει τη δυνατότητα στέγασης σε φοιτητές και φοιτήτριες που υποβάλλουν εμπρόθεσμα τη σχετική αίτηση και πληρούν τις προβλεπόμενες από τον κανονισμό στέγασης του Πανεπιστημίου προϋποθέσεις. Oι φοιτητές στεγάζονται είτε στη Φοιτητική Eστία του Πανεπιστημίου ή σε συμβεβλημένα ξενοδοχεία στην πόλη της Kέρκυρας.
H αίτηση για στέγαση απευθύνεται στο Γραφείο Σίτισης-Στέγασης.

Περίθαλψη: Oι φοιτητές έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, σύμφωνα με όσα ορίζει το Προεδρικό Διάταγμα 327/83.

Άλλες παροχές: Στους φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας παρέχονται και οι ακόλουθες ευκαιρίες ή διευκολύνσεις:

 1. Η λειτουργία ειδικής αίθουσας ηλεκτρονικών υπολογιστών για τους φοιτητές.
 2. Η δυνατότητα εκμάθησης ηλεκτρονικού υπολογιστή, με μαθήματα ειδικά προγραμματισμένα για τους φοιτητές του τμήματος Ιστορίας.
 3. Η ύπαρξη προγράμματος προβολής ταινιών για την εκπλήρωση διδακτικών στόχων.
 4. Η δωρεάν διανομή υλικού (σημειώσεων, φωτοτυπιών) από τους διδάσκοντες του Τμήματος.
 5. Η δυνατότητα αξιοποίησης ενός φωτοτυπικού μηχανήματος ειδικά προορισμένου για εξυπηρέτηση φοιτητικών αναγκών.
 6. Η προετοιμασία των φοιτητών του τμήματος για τη λήψη πτυχίων αναγνωρισμένων από το Ελληνικό κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική γλώσσα.
 7. Φιλικό-οικογενειακό κλίμα, συστηματική παρακολούθηση της προόδου των φοιτητών από προσωπικούς συμβούλους καθηγητές (tutors).
 8. Οργανωμένο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, προετοιμασία των αθλητών του Πανεπιστημίου καθώς και των πανεπιστημιακών ομάδων μας για εθνικές και διεθνείς αθλητικές πανεπιστημιακές συναντήσεις. Σημαντικές μέχρι σήμερα οι επιτυχίες του Πανεπιστημίου μας.
 9. Τα ιστορικά αρχεία της Κέρκυρας με την καθοδήγηση των έμπειρων στην έρευνα των Αρχείων καθηγητών του τμήματος προσφέρουν μια δυνατότητα μύησης των φοιτητών στην πρωτογενή έρευνα.
 10. Θεσμοθετημένες επιδοτούμενες εκπαιδευτικές εκδρομές στην Ελλάδα και το εξωτερικό (σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, εκθέσεις, πανεπιστήμια).


Φοιτητικό εισητήριο
Σε κάθε φοιτητή δίνεται το ειδικό Δελτίο Φοιτητικού Εισιτηρίου (Δ.Φ.E.), που ισχύει για όλο το ακαδημαϊκό έτος (1 Σεπτεμβρίου - 31 Αυγούστου).
Στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού έτους χορηγούνται στους φοιτητές καινούρια Δ.Φ.Ε.
Σε περίπτωση απώλειας του Δ.Φ.Ε. χορηγείται νέο για δύο (2) μήνες μετά τη δήλωση της απώλειας, που πρέπει να γίνει στη Γραμματεία του Τμήματος.
Η έκπτωση που παρέχεται στους φοιτητές είναι 25%:

 • στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης, όπου εδρεύει το Τμήμα, καθώς και στις αστικές συγκοινωνίες της υπόλοιπης χώρας
 • στις οδικές υπεραστικές συγκοινωνίες, που συνδέουν την έδρα του Τμήματος με τον τόπο μόνιμης κατοικίας
 • Στις σιδηροδρομικές υπηρεσίες όλης της χώρας 50%.


Το Δ.Φ.Ε. κατατίθεται στη Γραμματεία του Τμήματος με την ορκωμοσία του φοιτητή.
Δεν δικαιούνται Δελτίο Φοιτητικού Εισιτηρίου όσοι γράφτηκαν στο Τμήμα με κατάταξη ως πτυχιούχοι άλλων Α.Ε.Ι.

Yποτροφίες Ι.K.Y.
Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) χορηγεί υποτροφίες σε φοιτητές που πρώτευσαν στις γενικές εξετάσεις εισαγωγής στα Ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή στις προαγωγικές (εξετάσεις) των Α.Ε.Ι. Για τις προϋποθέσεις και άλλες λεπτομέρειες σχετικές με τη χορήγησή τους πληροφορίες παρέχει η Γραμματεία του Τμήματος.

Φοιτητικό Αριστείο
Χορηγείται υποτροφία για κάθε πρωτεύσαντα φοιτητή/τρια του Τμήματος ο οποίος τελείωσε τις σπουδές του μέσα στα εξάμηνα που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις.

Βραβείο «Β. Σπυριδωνάκη»
Βραβείο προσφέρεται σε όποιον/α φοι­τητή/τρια του τρίτου έτους σπουδών έχει εξεταστεί επιτυχώς στα τρία τέταρτα των μαθημάτων που απαιτούνται για τη λήψη πτυχίου και έχει τον μεγαλύτερο μέσο όρο βαθμολογίας.

Βραβείο «Εύη Ολυμπίτου»
Προσφέρεται ετήσιο ποσό 500€, στη μνήμη της Επίκουρης Καθηγήτριας Εύης Ολυμπίτου, στον τελειόφοιτο του όγδοου εξαμήνου που συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη βαθμολογία.

Σύλλογος Φοιτητών
Από το 1985 λειτουργεί Σύλλογος φοιτητών Tμήματος Iστορίας με την επωνυμία "Κώστας Γεωργάκης". Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου είναι επταμελές και η θητεία του είναι ετήσια.

<< <
Μάρτιος 2021
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31