Ιόνιο Πανεπιστήμιο English facebook
Σύλλογος Αποφοίτων του Τμήματος Ιστορίας

Ο Σύλλογος Αποφοίτων του Τμήματος Ιστορίας (ΤΙΣΤ) του Ιονίου Πανεπιστημίου ιδρύεται αφενός για να προωθήσει το πνεύμα αλληλεγγύης και την επικοινωνία μεταξύ των αποφοίτων και αφετέρου για να συμβάλει στη στήριξη του ΤΙΣΤ και στην ισχυροποίηση της θέσης του στον ακαδημαϊκό χώρο.

Στις βασικές προτεραιότητες του Συλλόγου περιλαμβάνονται η ενίσχυση των κοινωνικών και επιστημονικών δεσμών μεταξύ των αποφοίτων και η δημιουργία δικτύου συνεργασίας των αποφοίτων με το Τμήμα και την ευρύτερη ακαδημαϊκή/επιστημονική κοινότητα.

Τυπική προϋπόθεση για την ένταξη στο σύλλογο αποφοίτων του Τμήματος είναι το πτυχίο του ΤΙΣΤ· ουσιαστικές, ωστόσο, προϋποθέσεις είναι η αγάπη για το Τμήμα (την ακαδημαϊκή «πατρίδα» του καθενός), η διάθεση για συμμετοχή και αλληλοβοήθεια, η δυνατότητα για ανάληψη πρωτοβουλιών, οι πρωτότυπες ιδέες, η φαντασία και η οργανωτική ικανότητα, η διάθεση συνεργασίας αλλά και… στοιχειώδης ελεύθερος χρόνος.

Για την ίδρυση του Συλλόγου Αποφοίτων απαιτείται καταρχάς η εκδήλωση ενδιαφέροντος από έναν αριθμό αποφοίτων, ο οποίος θα αποτελέσει τον αρχικό πυρήνα του Συλλόγου. Η εγγραφή των ενδιαφερόμενων θα γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας που επισυνάπτεται. Είναι προφανές ότι τα στοιχεία που ζητούνται και θα καταχωριστούν θεωρούνται προσωπικά δεδομένα και θα αξιοποιηθούν ΜΟΝΟ στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Συλλόγου, πάντοτε με τη σύμφωνη γνώμη των κατόχων τους.

Στο επόμενο επίπεδο θα χρειαστεί η σύνταξη Καταστατικού και η υπογραφή του από τον απαραίτητο αριθμό μελών (τουλάχιστον 20).

Το ΤΙΣΤ παίρνει την πρωτοβουλία για να γίνει η αρχή. Μεσοπρόθεσμα, ωστόσο, και σε εύλογο χρονικό διάστημα από την άτυπη ίδρυσή του –και αφού τα εγγεγραμμένα μέλη θα προσεγγίζουν έναν ικανοποιητικό αριθμό– θα πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία αυτονόμησης από το Τμήμα, να γίνει η πρώτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου και οι πρώτες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, με βάση το υπάρχον Καταστατικό. Το Δ.Σ. που θα προκύψει από τις εκλογές θα κάνει μια συνάντηση γνωριμίας με τον/την πρόεδρο του ΤΙΣΤ και θα θέσει τους στόχους και το πλαίσιο λειτουργίας του Συλλόγου. Επόμενη πρωτοβουλία του Δ.Σ. θα είναι η κατασκευή ιστοσελίδας με τις χρήσιμες πληροφορίες για το Σύλλογο, ενώ σε εύθετο χρόνο μπορεί να δρομολογηθεί και η πρώτη μεγάλη δράση/εκδήλωση του Συλλόγου, με την παρουσία μελών ΔΕΠ του Τμήματος και με στόχο την κινητοποίηση των μελών του, αλλά και την προσέλκυση νέων μελών.

 

Ηλεκτρονική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εγγραφή στον Σύλλογο Αποφοίτων του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

 

 

 

Ενημέρωση: 24-11-2020
<< <
Οκτώβριος 2022
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Σάββατο 01-10-2022
Προσεχώς
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας