To Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργάνωσε την ΕΥ Συνάντηση Βυζαντινολόγων Ελλάδος και Κύπρου στις 3-5 Οκτωβρίου 2003 με κεντρικό θέμα «Βυζάντιο και Δύση». Η έναρξη του Συνεδρίου έγινε την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου στις 10:00 στην Ιόνιο Ακαδημία, στην Κέρκυρα.
Το 4ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτιλιακής Ιστορίας (4th International Maritime History Congress), το οποίο συνδιοργανώθηκε από το Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και τη Διεθνή Εταιρεία Ναυτιλιακής Οικονομικής Ιστορίας (International Maritime Economic History Association) έγινε από τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2004 μέχρι την Κυριακή 27 Ιουνίου. Ήταν το μεγαλύτερο συνέδριο ναυτιλιακής ιστορίας που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στη χώρα μας και για ένα από τα πιο διεθνή συνέδρια ιστορίας που έχουν διεξαχθεί ποτέ στον ελληνικό χώρο.
Ημερίδα Ενημέρωσης για τις εξετάσεις πρόσληψης των εκπαιδευτικών (ΑΣΕΠ), Παρασκευή 22-10-2004, Αίθουσα Ιονίου Ακαδημίας, Κέρκυρα. Κύριος στόχος της επιστημονικής ημερίδας ήταν η έγκυρη ενημέρωση των αποφοίτων του Τμήματος Ιστορίας για τον προσανατολισμό και τις απαιτήσεις του συγκεκριμένου διαγωνισμού.
Επετειακή Εκδήλωση 20 χρόνια Τμήμα Ιστορίας Ιονίου Πανεπιστημίου 1985-2005: Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «Ιστορικές σπουδές κατά την τελευταία εικοσαετία», 21-22 Οκτωβρίου 2005, Κέρκυρα.
Διημερίδα με τίτλο: Η Ελληνική ναυτιλία στα λιμάνια της δυτικής Μεσογείου, 8-9 Νοεμβρίου 2006, Αμφιθέατρο Σβορώνου, Κτήριο Τμήματος Ιστορίας (Ι. Θεοτόκη 72, Κέρκυρα).
Διάλεξη του κ. Πασχάλη Κιτρομηλίδη (Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών) με θέμα «Η Πατριαρχική Σχολή και η ελληνική παιδεία στην Κωνσταντινούπολη, 15ος-πρώιμος 19ος αι.» την Τετάρτη, 12 Μαίου 2004.
Διάλεξη της κυρίας Μαρίας Βουτσίνου Κικίλια (Αναπλ. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών) με θέμα «Φορτουνάτος: Ένας λυρικός τρυφερός ποιητής του Μεσαίωνα» την Τετάρτη, 5 Μαίου 2004.
Διάλεξη του κ. Κωνσταντίνου Ζάχου (Προϊστάμενος ΙΒ΄ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων) με θέμα «Το τρόπαιο της ναυμαχίας του Ακτίου στη Νικόπολη. Ο Αύγουστος και η δύναμη της εξουσίας» την Τρίτη, 27 Απριλίου 2004.
Διάλεξη του κ. Κώστα Σμπόνια (Επικ. Καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου) με θέμα «Η ανάγνωση του τοπίου στη χώρα της αρχαίας Τανάγρας Βοιωτίας: Αγροτικές δομές και χρήση του χώρου» την Τετάρτη, 21 Απριλίου 2004.
Διάλεξη της κυρίας Πηνελόπης Στάθη (Διευθύντρια Ερευνών Κέντρου Ερεύνης του Μεσαιωνικού και Νέου Ελληνισμού, Ακαδημία Αθηνών) με θέμα «Γράμματα και πρόσωπα του 18ου αι.: Η συλλογή επιστολών των Πατριαρχών Ιεροσολύμων» την Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2004.
Διάλεξη του κ. Γεώργιου Βελένη (Καθηγητή Βυζαντινής Αρχαιολογίας του ΑΠΘ) με θέμα «Τα ψηφιδωτά του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης: Νέα προσέγγιση» την Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2004.
Διάλεξη της κυρίας Παυλίνας Καραναστάση (Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου) με θέμα «Ο Αύγουστος και η ρωμαϊκή τέχνη στην Ελλάδα» την Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2003.
Διάλεξη της κυρίας Ρίκα Μπενβενίστε (Αν. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) με θέμα «Σύγχρονες τάσεις στη μελέτη της θρησκευτικότητας στην ιστοριογραφία του Μεσαίωνα» την Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2005.
Διάλεξη της κυρίας Suraiya Faroqhi (Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Μονάχου) με θέμα «Παρουσιάζοντας τη δύναμη, τη δόξα και την ευσέβεια του σουλτάνου: μια συγκριτική θεώρηση» την Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2004.
Διάλεξη του Αν. Καθηγητή κ. Ηλία Σβέρκου (Λέκτορα Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου) την Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2004 με θέμα: «Ονόματα ως δείγματα της ιστορικής συνείδησης των Ελλήνων κατά την αυτοκρατορική εποχή (1ος-3ος μ.Χ. αι.)»
Ενημερώθηκε η σελίδα της Φοιτητικής Μέριμνας σχετικά με την σίτιση και την στέγαση των φοιτητών - παλαιών και νεοεισαχθέντων - για το ακαδημαϊκό έτος 2012-13.
Αυτός ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τη χρήση του από επισκέπτες, με στόχο την κάλυψη των αναγκών τους καθώς και τη βελτίωση του περιεχομένου του ιστοχώρου.Περισσότερα