Ιστορική έρευνα, Διδακτική και Nέες τεχνολογίες

ShareThis
Δημοσίευση: 04-12-2008 06:15 | Προβολές: 2398
    Συνημμένο Αρχείο 1
Mέγεθος: 144.48 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
image

Το τμήμα Ιστορίας και το τμήμα Πληροφορικής
του Ιονίου Πανεπιστημίου, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία σας προσκαλούν στην παρουσίαση του Μεταπτυχιακού προγράμματος:

«Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008, ώρα 18.00 στην αίθουσα Ιφιγένεια 2 στο «ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος.



Μια καινοτομία στις μεταπτυχιακές σπουδές ιστορίας

«Ιστορική έρευνα, Διδακτική και νέες τεχνολογίες»

Αυτό είναι το αντικείμενο σπουδών στο νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα των Τμημάτων Ιστορίας και Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, το οποίο με τη συνεργασία του Ίδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας προσφέρουν γνώσεις σε επίπεδο master, θεωρητικές για την έρευνα και ταυτοχρόνως εφαρμοσμένες στην εκπαίδευση.

Δυνατότητα συμμετοχής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα έχουν πτυχιούχοι των Τμημάτων Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών και Επιστημών Πληροφορικής των ΑΕΙ της ημεδαπής και πτυχιούχοι αντίστοιχων Τμημάτων αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Επίσης γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πληροφορικής και Βιβλιοθηκονομίας των ΤΕΙ. Φυσικά το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Για τους τελευταίους ειδικά έχει προβλεφθεί να γίνονται αρκετά μαθήματα στην Αθήνα και φυσικά στην Κέρκυρα αλλά σε ημέρες που οι εκπαιδευτικοί μπορούν να παρακολουθήσουν με ευχέρεια χωρίς να είναι απαραίτητο να πάρουν άδεια.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν τα δικαιολογητικά το αργότερο ως τις 19 Δεκεμβρίου 2008. Οι εξετάσεις εισαγωγής θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα σε Αθήνα και Κέρκυρα εντός του Ιανουαρίου 2009 ώστε οι ενδιαφερόμενοι να επιλέξουν τον τόπο εξέτασης


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 26610 87 336 (κ. Κ. Κατσάπης, kkats@ionio.gr), στην ιστοσελίδα του Τμήματος Ιστορίας Νέο παράθυρο και στην ιστοσελίδα του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών Νέο παράθυρο.


Πρόγραμμα μαθημάτων

Η διδασκαλία συντίθεται από σεμινάρια, ερευνητική απασχόληση σε αρχεία κάθε είδους, πρακτικές ασκήσεις και κάθε άλλου είδους εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες. Το πρόγραμμα της διδασκαλίας αποτελείται από ένα σταθερό γενικό πλαίσιο γνωστικών αντικειμένων το οποίο περιλαμβάνει:

Α' εξάμηνο
1. Μεθοδολογία της Ιστορίας και της ιστορικής έρευνας.
2. Η ιστοριογραφία του θέματος στο οποίο είναι αφιερωμένος ο εκάστοτε κύκλος του ΠΜΣ και η χρήση της βιβλιογραφίας σε ηλεκτρονική και συμβατική μορφή.
3. Η ιστορία ως κοινωνική επιστήμη και η σημασία της διεπιστημονικότητας.

Β' εξάμηνο
1. Ψηφιακά και συμβατικά αρχεία: η διαχείρισή τους και η χρήση τους στην ιστορική έρευνα.
2. Οι υπόλοιπες πηγές της Ιστορίας (συνεντεύξεις, βιογραφίες, αντικείμενα κτλ).
3. Τεχνικές οργάνωσης των ιστορικών δεδομένων: πληροφορική και στατιστική επεξεργασία των πληροφοριών.

Γ' εξάμηνο
1. Οι τεχνικές σύνθεσης των ιστορικών πληροφοριών ποικίλης προέλευσης και οι εφαρμογές στη Διδακτική με τις νέες τεχνολογίες.
2. Ιστορική ανάλυση και εφαρμογές στην Διδακτική με τα πολυμέσα.
3. Η ολιστική ανάλυση στην Ιστορία, η εφαρμογή της στην Διδακτική με πολυμέσα.

Δ' εξάμηνο
Διπλωματική εργασία.


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την συνθήκη της Λωζάνης στην Ιόνιο Ακαδημία
Δημοσίευση: 19-10-2023 13:27 | Προβολές: 6041
Σημαντική Ημερομηνία: 25-10-2023
[Έληξε]
<< <
Απρίλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας