Διαδικτυακό σεμινάριο για συλλογή και διαχείριση γεωχωρικών δεδομένων

ShareThis
Δημοσίευση: 31-10-2022 08:30 | Προβολές: 2556
image

Στο πλαίσιο του 28ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, η Ομάδα Ακαδημαϊκών Γεωγραφικών Βιβλιοθηκών και η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Ιονίου Πανεπιστημίου σας προσκαλούν σε διαδικτυακό σεμινάριο για τη συλλογή και διαχείριση γεωχωρικών δεδομένων με κύριο ομιλητή τον κ. Γεώργιο Πετρόπουλο, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

Αρχικά ο Δρ. Πετρόπουλος θα δώσει ορισμούς και θα εμμείνει στη σημασία των γεωχωρικών δεδομένων. Στη συνέχεια θα αναφερθεί σε πηγές, εφαρμογές, μορφές και μορφότυπους καθώς και στα λογισμικά διαχείρισης και ανάλυσης αυτού του είδους των δεδομένων. Από το εργαστήριο δεν θα μπορούσαν να λείπουν ζητήματα που σχετίζονται με την ανάγνωση των χαρτών, τις γεωβάσεις, αλλά και τους τρόπους διάχυσης των γεωχωρικών δεδομένων.

Το διαδικτυακό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 17:00. Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη και μπορείτε να δηλώσετε την εγγραφή σας εδώ ή να το παρακολουθήσετε σε απευθείας αναμετάδοση από το Κανάλι YouTube της Βιβλιοθήκης.

Στο πλαίσιο του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων και της Εθνικής νομοθεσίας, σας ενημερώνουμε ότι το σεμινάριο θα βιντεοσκοπηθεί και να αναρτηθεί στο κανάλι YouTube της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθώς και στον ιστότοπο της Ομάδας Ακαδημαϊκών Γεωγραφικών Βιβλιοθηκών για λόγους προβολής των δράσεών μας.

Η συμμετοχή σας στην εκδήλωση είναι εθελοντική και κατά την είσοδό σας στην ψηφιακή πλατφόρμα, το μικρόφωνο και η κάμερα θα είναι κλειστά και όσοι και όσες δεν επιθυμείτε να καταγραφούν τα προσωπικά σας δεδομένα θα πρέπει να τα διατηρήσετε κλειστά. Με την καταγραφή της εκδήλωσης ενδέχεται να γίνει επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, όπως της εικόνας σας , της φωνής σας και του ονόματός σας.

Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο μπορείτε να δείτε εδώ.


Επιστροφή
<< <
Μάρτιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Πέμπτη 28-03-2024
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας