Το 5ο διεθνές Συνέδριο Changing Cities ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία

ShareThis
Δημοσίευση: 07-07-2022 10:22 | Προβολές: 1719
image

Το 5ο διεθνές Συνέδριο Changing Cities V: Spatial, Design, Landscape and Socio-economic dimensions, Corfu 20-25 June 2022, ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης σε συνδιοργάνωση με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Ιστορίας. Συμμετείχαν 12 Κεντρικοί Ομιλητές και 270 σύνεδροι από την Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Στους κεντρικούς ομιλητές περιλαμβανονται ο Πρόεδρος του AESOP Prof. Maros Finka, ο Prof. Em. Spiros Pollalis, School of Design Technology and Management, Harvard University, η Prof. Izabela Mironowicz, o Prof. Achille Ippolito, η Prof. Marichela Sepe, Prof. Diana Babalis, ο Ομοτ. Καθ. Κωνσταντίνος Μωραίτης, η Ομοτ. Καθ. Λίλα Λεοντίδου, η Ομοτ. Καθ. Σοφία Αυγερινού-Κολώνια, η Ομοτ. Ελένη Μαίστρου, ο Καθ. Πάρις Τσάρτας, τ. Πρύτανης Παν. Αιγαίου, ο Καθ. Γεώργιος Πανέτσος, ο Καθ. Κωνσταντίνος Σερράος, η Καθ. Στέλλα Κυβέλλου-Χιωτίνη, η Καθ. Ρόιδω Μητούλα, η Καθ. Άλκιστις Ρόδη.

Στο προβληματικό περιβάλλον με την πανδημική κρίση ακόμη σε εξέλιξη, και την ενεργειακή κρίση και κρίση ακρίβειας, η ευρεία συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καθηγητών και ερευνητών στο συνέδριο μας σε ποσοστό 60% και 40% αντιστοίχως, έδειξε ακόμη μία φορά ότι η σειρά συνεδρίων Changing Cities είναι πραγματικά διεθνής, και αποτελεί ανθεκτικό ακαδημαϊκό θεσμό με μεγάλη αποδοχή από τη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα.

Την Τελετή Έναρξης των εργασιών του συνεδρίου στο ιστορικό κτήριο της Ιονίου Ακαδημίας, χαιρέτησαν ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΝ Καθ. Θύμιος Μπακογιάννης, η Δήμαρχος Κέρκυρας κα Μερόπη Υδραίου, ο Δήμαρχος Καισαριανής κ. Βοσκόπουλος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθ. Αθανάσιος Ευσταθίου, και η Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας του Ιόνιου Πανεπιστημίου Καθ. Σοφία Λαίου.

Το επόμενο 6ο διεθνές συνέδριο Changing Cities θα διεξαχθεί σε 2 χρόνια, τον Ιούνιο του 2024, πιθανόν στην Ρόδο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει ακόμη ένα επιτυχές ακαδημαϊκό γεγονός.Επιστροφή
Σχετικά Νέα
<< <
Απρίλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Τρίτη 16-04-2024
Δεν βρέθηκαν εγγραφές για αυτήν την ημέρα
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας