Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών
Ιστορία και Τεκμηρίωση

ΠΜΣ «Ιστορία και Τεκμηρίωση»: Προκήρυξη χειμερινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 - Παράταση υποβολής αιτήσεων

ShareThis
Δημοσίευση: 05-06-2019 13:42 | Ενημέρωση: 25-09-2019 09:53 | Προβολές: 6982
    Αίτηση
Mέγεθος: 32.5 KB :: Τύπος: Kείμενο Word
    Πλήρες κείμενο προκήρυξης
Mέγεθος: 290.52 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
image

ΠΜΣ «Ιστορία και Τεκμηρίωση»: Παράταση υποβολής αιτήσεων για την Προκήρυξη χειμερινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2019-2020

Ανακοινώνεται η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερόμενων για τον νέο κύκλο του ΠΜΣ ‘Ιστορία και Τεκμηρίωση’ ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 ως την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2019.

 


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: 

 

Με απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου (11η Συνεδρίαση/22-5-2019), κηρύσσεται η έναρξη διαδικασιών εισαγωγής έως 60 υποψηφίων (20 ανά κατεύθυνση) στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ιστορία και Τεκμηρίωση» κατά το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, για τις κατευθύνσεις:

α) Ιστορία της Αρχαιότητας
β) Βυζάντιο και Δυτικός Μεσαίωνας
γ) Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία

Δυνατότητα συμμετοχής σε αυτό έχουν κάτοχοι τίτλου πρώτου κύκλου σπουδών Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 34 του ν. 4485/2017. Το Πρόγραμμα είναι διάρκειας τεσσάρων ακαδημαϊκών εξαμήνων και η παρακολούθηση των μαθημάτων και των λοιπών εκπαιδευτικών και διδακτικών δραστηριοτήτων του Π.Μ.Σ είναι υποχρεωτική. Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του ΠΜΣ, η συμμετοχή στο Πρόγραμμα προϋποθέτει την καταβολή διδάκτρων, τα οποία ανέρχονται στο ποσό των 500 ευρώ ανά εξάμηνο σπουδών. Σύμφωνα δε με τις διατάξεις του άρθρου 35 του Ν. 4485/2017 και τη σχετική Υ.Α., απαλλάσσεται από τα τέλη φοίτησης αριθμός φοιτητών που εισάγονται στο Π.Μ.Σ., ο οποίος δεν ξεπερνά το 30% των εισακτέων.

Με την περάτωση των σπουδών απονέμεται στους αποφοίτους Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην «Ιστορία και Τεκμηρίωση», στην αντίστοιχη κατεύθυνση.

Υποβολή αιτήσεων

Δικαιολογητικά:
1. Αίτηση
2. Αντίγραφο πτυχίου και αναλυτική βαθμολογία (αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ στην περίπτωση πτυχίου αλλοδαπής)
3. Πιστοποιητικά βαθμού γνώσης ξένων γλωσσών
4. Βιογραφικό σημείωμα
5. Φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας.
6. τυχόν επιστημονικές δημοσιεύσεις
7. δύο συστατικές επιστολές (εφόσον υπάρχουν)

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν το αργότερο ως τις 25 Σεπτεμβρίου 2019 την αίτηση και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, είτε ηλεκτρονικά στο e-mail pmshistdoc@ionio.gr σε μορφή pdf ή με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:

Ιόνιο Πανεπιστήμιο-Τμήμα Ιστορίας
ΠΜΣ «Ιστορία και Τεκμηρίωση»
Ι. Θεοτόκη 72, Κέρκυρα Τ.Κ. 49100
υπόψη Μαρίας Κωνσταντινίδη (τηλ. 26610 87350)

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής πρέπει να εξασφαλιστεί ότι o φάκελος θα έχει παραληφθεί μέχρι την προαναφερόμενη ημερομηνία.

Οι θεματικές των εξετάσεων, η ενδεικτική βιβλιογραφία και άλλες χρήσιμες πληροφορίες είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Π.Μ.Σ. history.ionio.gr/postgraduate/documentation/

Οι εισακτέοι στο ΠΜΣ θα επιλεγούν κατόπιν γραπτών εξετάσεων και προσωπικής συνέντευξης. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο κτίριο του Τμήματος Ιστορίας, στην Κέρκυρα, στα τέλη Σεπτεμβρίου 2019. Οι ημερομηνίες των εξετάσεων θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ και παρακαλείσθε να ενημερώνεστε από αυτήν.

Η επιλογή των υποψηφίων θα βασίζεται στα ακόλουθα στοιχεία:
α) Αξιολόγηση των γραπτών (40%)
β) Επεξεργασία φακέλου του υποψηφίου (40%)
γ) Προφορική Συνέντευξη (20%)

Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι υποψήφιοι δεν διαθέτουν πιστοποιητικό γλωσσομάθειας μιας ξένης γλώσσας, των γραπτών εισαγωγικών εξετάσεων προηγείται γραπτή εξέταση σε μία από τις ακόλουθες ξένες γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, την οποία επιλέγει ο υποψήφιος. Η εξέταση συνίσταται στην κατανόηση κειμένου σχετικού με την ειδίκευση.

Για περισσότερες πληροφορίες/διευκρινίσεις σχετικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ή οτιδήποτε άλλο θέμα σχετικό με το συγκεκριμένο Πρόγραμμα, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του ΠΜΣ (τηλ. 26610 87350/ e-mail pmshistdoc@ionio.gr)

Ο Πρόεδρος του Τμήματος

Καθηγητής
Αθανάσιος Ευσταθίου


Επιστροφή
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας