Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών
Ιστορία και Τεκμηρίωση

Βράβευση του καθ. Νίκου Καραπιδάκη από την Ακαδημία Αθηνών

ShareThis
Δημοσίευση: 26-12-2015 12:36 | Προβολές: 6489
image

Η Ακαδημία Αθηνών τίμησε τον Καθηγητή Ιστορίας και Αναπληρωτή Πρόεδρο του Συμβουλίου Ιδρύματος Νίκο Καραπιδάκη με το Βραβείο Ελένης και Πάνου Ψημένου για το βιβλίο του «Le consulat de Venise à Chypre. Documents inédits (1719-1749)» (Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών Κύπρου, Σειρά: Πηγές και Μελέτες της Ιστορίας της Κύπρου, αρ. 71, Λευκωσία, 2013).

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή για το βραβείο ενός τέτοιου ιδρύματος και μαζί με την Ακαδημία θα ήθελα να ευχαριστήσω και το Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών Κύπρου, το οποίο βοήθησε στην υλοποίηση του έργου. Το βιβλίο αφορά την Κύπρο του 18ου αιώνα, μια περίοδο για την οποία δεν είχαμε μέχρι πρόσφατα πολλές πληροφορίες. Μέσα από τα αρχεία του Βενετικού Προξενείου αποκαλύπτονται εντελώς νέες πραγματικότητες και εμπλουτίζεται ιδιαιτέρως η Κυπριακή ιστορία», σημείωσε ο κ. Καραπιδάκης, ο οποίος είναι ο πρώτος που δημοσιεύει ένα μεγάλο μέρος αυτού του αρχείου που φυλάσσεται στη Βενετία. (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στη μεγάλη πανηγυρική συνεδρία, παρουσία τριών υπουργών της κυβέρνησης (Ν. Φίλης, Θοδ. Δρίτσας, Γ. Αμανατίδης) τιμήθηκαν νέοι ή παλαιότεροι επιστήμονες από τον χώρο των Θετικών Επιστημών, από τον χώρο των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών και, όπως κάθε χρόνο, τιμήθηκαν φορείς ή πολίτες που πρόσφεραν στην κοινωνία και στην πολιτεία.


Επιστροφή
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας