ΧΟΦΜMΑΝ ΝΙΚ.

Διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής Ι του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης στην Κοινωνική Ανθρωπολογία (1994) σπούδασε στη Ζυρίχη Κοινωνική Ανθρωπολογία, Οικονομία και Κοινωνιολογία. (1991). Έκανε διετή επιτόπια έρευνα με συμμετοχική παρατήρηση στους Μπούχιντ του Μιντόρο στο αρχιπέλαγος των Φιλιππίνων (1989, 1993). Συμμετείχε ως επιστημονική συνεργάτις στα ερευνητικά προγράμματα του τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης «Πολιτισμική κληρονομιά και δυνατότητες ανάπτυξης» και «Σχέσεις φύλων στους Buhid, μιας ορεινής κοινωνίας των Φιλιππίνων». Διετέλεσε επίσης επίκουρος ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο των Φιλιππίνων στη Μανίλα (1993). Για τους Buhid έχει εκδώσει δύο μονογραφίες και έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων σε ελληνόφωνα και γερμανόφωνα περιοδικά.

Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν Σχέσεις Φύλλων, Συγγένεια, Οικονομική και Πολιτική Ανθρωπολογία, Διαπολιτισμική Επικοινωνία και Μεθόδους Κοινωνικών Ερευνών.

Ζει μόνιμα στην Κέρκυρα όπου διδάσκει σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και συμμετέχει σε ευρωπαϊκές ομάδες συμβούλων αξιολόγησης προγραμμάτων ανθρωπιστικής βοήθειας.