Τμήμα Ιστορίας - Αναγόρευση της Καθ. Katherine E.Fleming σε Επίτιμη Διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας
Αναγόρευση της Καθ. Katherine E.Fleming σε Επίτιμη Διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας
Social Media
Δημοσίευση: 11-05-2018 16:55 | Προβολές: 2961

Το Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου κατά τη Συνέλευση της 22ας Μαρτίου 2017 αποφάσισε ομόφωνα να αναγορεύσει Επίτιμη Διδάκτορα του Τμήματος την Καθηγήτρια KATHERINE E. FLEMING, Provost, New York University, τιμώντας τη λαμπρή ακαδημαϊκή παρουσία της και προσφορά της ως επιστήμονα, η οποία έχει ευρύτατα από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα αναγνωριστεί.

Η απόφαση του Τμήματος Ιστορίας, που επικυρώθηκε από τη Σύγκλητο του Ιονίου Πανεπιστημίου, αποτελεί, παράλληλα, αναγνώριση της σημαντικής ερευνητικής συμβολής της Καθηγήτριας KATHERINE E. FLEMING ειδικά στο πεδίο των ιστορικών μελετών αναφορικά με την Ελλάδα και τη Μεσόγειο.

Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018, ώρα 19.30 στην αίθουσα τελετών του Ιονίου Πανεπιστημίου (Ιόνιος Ακαδημία).
Πέρας προσέλευσης 19.15.

 

Πρόγραμμα τελετής 

Είσοδος της τιμωμένης και των μελών της Συγκλήτου
*
Έναρξη – Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγητή Βασίλειο Χρυσικόπουλο
*
Aνάγνωση του Ψηφίσματος του Τμήματος Ιστορίας από τον Πρόεδρο του Τμήματος, Αναπλ. Καθηγητή Βάιο Βαϊόπουλο
*
Έπαινος (Laudatio) της τιμωμένης από τον Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας Γρηγόριο Ψαλλίδα
*
Ανάγνωση του Διδακτορικού Τίτλου από τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου
*
Περιένδυση της τιμωμένης με την τήβεννο και τα διάσημα του Ιονίου Πανεπιστημίου από τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγητή Βασίλειο Χρυσικόπουλο και τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας Αναπλ. Καθηγητή Βάιο Βαϊόπουλο
*
Επίδοση Ψηφίσματος και Διδακτορικού Διπλώματος
*
Ομιλία της Καθηγήτριας Katherine E. Fleming, Provost, New York University, με θέμα: “«Μια χώρα ανύπαρχτη»: history, memory, and nostalgia”
*
Μικρό ρεσιτάλ του Αν. Καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Σπύρου Γκικόντη (βιολί), και των φοιτητών Στεφανίας Σπύρη (βιολί) και Νίκου Λαβασά (πιάνο), με έργα Jean Marie Leclair και Pablo de Sarasate

Πέρας τελετής


Επιστροφή
Νέα

ICA