Γαλάνη Κατερίνα

Βαθμίδα: Συμβασιούχος Π.Δ. 407/80
Τηλέφωνο: 26610-87300
Email: galanikat@gmail.com

Γαλάνη Κατερίνα

Απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ακολούθησε με υποτροφία του ΙΚΥ μεταπτυχιακές σπουδές (M.Sc) στην Οικονομική Ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στο Wolfson College. Στο ίδιο πανεπιστήμιο, εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή με θέμα « British Shipping and Trade in the Mediterranean in the Age of War, 1770-1820», η οποία το 2012, απέσπασε το βραβείο Frank Broeze καλύτερης διατριβής από την International Maritime Economic History Association.

 

Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα, σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και έχει δημοσιεύσει άρθρα για τη ναυτιλιακή και οικονομική ιστορία σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Διετέλεσε Junior Research Fellow στο Saint Antony’s College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και Postan Post-Doctoral Fellow στο Institute of Historical Research (IHR) στο Λονδίνο.

 

Έχει διδάξει Οικονομική Ιστορία στα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης ενώ σήμερα, ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια, διδάσκει κατ’ ανάθεση Ναυτιλιακή και Οικονομική Ιστορία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Το ερευνητικό πρόγραμμα που εκπονεί έχει τίτλο «Από την Κωνσταντινούπολη στο City του Λονδίνου. Έλληνες εμποροτραπεζίτες, 1820-1880». Συμμετέχει επίσης στο ερευνητικό έργο «Η Μαύρη Θάλασσα και οι πόλεις- λιμάνια, 1774-1914. Ανάπτυξη, σύγκλιση και συνδέσεις με την παγκόσμια οικονομία» που χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας και την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Επιστροφή